El TERMCAT (Centre de Terminologia de Catalunya) ha elaborat la Terminologia de les dones en el món laboral, una publicació en línia que recull 41 termes propis de la relació entre dones i treball. 

Hi podreu trobar termes a cavall entre els àmbits del treball i la sociologia que tenen a veure amb la posició de les dones en l’entorn laboral.

Així, documenta termes de legislació laboral (permís de lactància), termes sobre la desigualtat laboral (bretxa de gènere), sobre processos de millora (pla d’igualtat d’empresa) o d’altres que marquen objectius a assolir (equitat de gènere) 

Cada fitxa conté la denominació en català, equivalències en castellà, francès i anglès, la definició i, moltes vegades, notes complementàries. 

El TERMCAT havia detectat fa temps la manca de vocabularis sobre aquest àmbit i aquesta publicació vol cobrir aquest buit. 

La col·lecció “Diccionaris en línia”, ofereix en l’actualitat més de 150 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

Entre d’altres relacionats amb l’empresa hi ha els de Comunicació empresarial, Màrqueting digital, Mercats financers o Negociació col·lectiva.

En aquesta pàgina també hi trobareu una altra novetat d’aquest 2020, la infografia Termes del disseny web, que il·lustra un conjunt de termes que es fan servir en la creació i el disseny de les pàgines web. 

Tots són consultables en línia a la pàgina web del TERMCAT: termcat.cat.

Aquesta pàgina inclou, també, el Cercaterm, servei automatitzat de consultes que conté més de 230.000 fitxes terminològiques a disposició pública.

Permet consultar tots els termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT a partir d’un motor de cerca multilingüe i temàtic. 

Hi ha, a més, un mòdul d’atenció personalitzada per fer consultes terminològiques concretes.