Des de l’Oncolliga, en els últims anys, hem anat ampliant el ventall de serveis assistencials que oferim als malalts de càncer i familiars, intentant donar resposta a noves necessitats que han anat sorgint i a les quals l’administració sovint no pot fer front per manca de recursos.

És el cas de l’estètica oncològica integral o la marxa nòrdica, dos serveis ben diferents que tenen en comú el fet d’ajudar a prevenir o minimitzar efectes secundaris de la cirurgia i els tractaments sistèmics o locals durant el procés oncològic.

Aquest 2020 estem molt contents de poder engegar un nou servei d’assessorament personalitzat en salut i càncer que té com a objectiu donar a les persones amb càncer pautes fàcils per cuidar-se d’una manera integral.

Aquest acompanyament anirà a càrrec d’una consultora de salut, especialitzada en nutrició oncològica, que oferirà als malalts consells en temes com l’alimentació, l’activitat física, la gestió de l’estrès, el descans…

En definitiva, pautes sobre hàbits saludables que poden ajudar el malalt a tenir un major control sobre la seva salut.

Empoderar la persona malalta, oferir-li orientació i ajudar-la a posar ordre davant de la infoxicació, sempre des de la màxima rigorositat.

Aquest és l’objectiu d’un nou servei que neix aquest mes de març i que esperem que tingui un llarg recorregut dins de la nostra entitat.

No vull acabar aquest article sense fer menció a l’Oncotrail, l’esdeveniment esportiu i solidari gràcies al qual s’han aconseguit els  recursos econòmics per posar en marxa aquest nou servei.

Moltíssimes gràcies als voluntaris i participants que ho han fet possible.  

 

Lluïsa Ferrer,  

Presidenta de la Fundació Oncolliga Girona