La modernització de la publicitat 

Anteriorment la publicitat no acostumava a cridar la nostra atenció però, en l’actualitat, això ha canviat amb l’aparició de la figura de l’influencer.

Volem saber-ho tot sobre la seva vida, roba, àpats, viatges, etc. Per això mateix, molts dels usuaris de les xarxes socials, estem oberts a qualsevol tipologia de contingut que comparteixin, encara que es tracti de publicitat. 

Instagram, Facebook, Twitter o LinkedIn són les plataformes més populars avui dia, ajuden a empreses i persones tant a la difusió de continguts, com al branding (procés de creació d’una marca), i fins i tot, a l’atenció al client. 

 

Però… què és realment un influencer?  

#Likes #Followers #Ads 

Aquest anglicisme representaria el què a Espanya coneixem com a “líder d’opinió”. Es tracta d’una persona amb una gran presència i credibilitat a les xarxes socials i, per tant, amb una gran influència en elles, gràcies al seu coneixement en determinat sector.

Aquesta persona té la capacitat d’influenciar en el comportament i la opinió dels seus públics, així com en la seva decisió de compra. 

S’ha demostrat en numerables ocasions que la col·laboració entre empreses i influencers pot arribar a aconseguir grans beneficis per ambdós col·lectius: Activació de xarxes socials, visibilitat de les botigues, atracció de visitants a les zones comercials o notorietat en els mitjans de comunicació. 

 

Així és com les marques escullen un influencer 

#TotSomInfluencers #JoTambéVull  

Quan una empresa escull un influencer per col·laborar, el nombre de seguidors és un factor important a tenir en compte, ja que determina la grandària de la comunitat a la què aquella persona es dirigeix, però no és un factor indicador del poder d’influència d’aquesta.

A part del nombre de seguidors (abast), s’han de tenir en compte el nivell d’influència i el grau de fidelització dels usuaris (engagement).  

Els influencers es poden classificar en 5 grups, depenent del seu nombre de seguidors (followers): 

  1. Nano influencers: Menys de 1.000 seguidors 
  1. Micro influencers: De 1.000 a 100.000 seguidors 
  1. Macro influencers: De 100.000 a 1 milió de seguidors 
  1. Mega influencers: Més d’1 milió de seguidors 

 

L’ocultació de likes a Instagram 

#IAraQuè #Follow4Follow #FollowMe 

Estic segura que últimament has llegit en més d’una ocasió que Instagram ha iniciat un procés que consisteix en què altres persones no puguin veure quants “m’agrades” ha rebut una publicació, per deixar de sentir la pressió de si aquella imatge agradarà o no.  

Tal i com he comentat abans, les empreses no només utilitzen el nombre de seguidors com a referència, sinó també la interacció (engagement) dels usuaris. Molts d’ells, desesperats per aconseguir fama ràpidament i sense esforç compren aquests likes i followers.

Però actualment, i gràcies a la nova actualització d’Instagram, la compra de likes anirà quedant obsoleta, perquè només els podrà visualitzar el propietari del perfil. Els seguidors continuaran sent un factor determinant per a les empreses, però una garantia que la popularitat de l’influencer sigui veraç, seguirà sent el nombre de comentaris rebuts.

Si bé és cert que, fins ara, la gent posava like molt més a la lleugera que no pas escrivia un comentari, aquests tenien certa concordança amb el nombre de seguidors; és a dir, un perfil amb 10.000 seguidors i una mitjana de 10 comentaris a cada publicació, salta a la vista que es tracta d’un perfil fals.  

 

Màrqueting d’influencers? 

#QuèÉsAixò  

Per concloure, cal mencionar que el màrqueting d’influencers és una de les tècniques publicitàries en auge, ja que empreses de gairebé qualsevol sector poden utilitzar-lo i realment aporta resultats visibles per a les marques.