Els projectes de l’operador aeroportuari Aena sobre l’Aeroport de Girona-Costa Brava evidencien les conviccions de la patronal gironina, que considera que aquesta infraestructura és idònia per esdevenir aeroport complementari del Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

Des de la FOEG sempre hem defensat que l’aeroport de Girona té una excel·lent situació estratègica i que, connectant-lo a Sants, no només seria atractiu per a Catalunya sinó també per al sud de França.

Volem recollir així els compromisos que el President i Conseller Delegat d’Aena, Maurici Lucena, ha exposat recentment, tant pel que fa a l’Aeroport de Girona Costa-Brava com pel l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

Recordem que cal tenir en compte que l’aeroport de Girona només estaria a 30 minuts de l’estació de Sants i que es convertiria en el primer aeroport del Sud d’Europa connectat a l’alta velocitat.

Des de la FOEG ja hem reclamat en repetides ocasions al govern espanyol i a la Generalitat que tirin endavant la connexió amb l’AVE per fer la infraestructura encara més atractiva.

Els sistemes aeroportuaris complementaris, com el de Londres, son models d’èxit a seguir, i enfortir i desenvolupar l’Aeroport de Girona-Costa Brava seria alhora enfortir el sistema aeroportuari del país.

 

La patronal gironina també considera que el sector públic i privat han de treballar conjuntament per buscar fórmules estables i sòlides per posicionar l’aeroport gironí, de referència per el conjunt del sector empresarial del territori i particularment per al sector turístic. I que potenciar els aeroports complementaris també és invertir en equilibri territorial i la descentralització.

 

Cal rellançar l’aeroport perquè és una infraestructura molt important per a la nostra demarcació.

El nostre aeroport ha de créixer, aixecar de nou el vol i convertir-se en una infraestructura sòlida, estable i de referència.

Aconseguir aquest repte és bàsic per a la nostra economia i per al conjunt del País.