Del 20 al 21 de Juny, s’ha celebrat a Nova York, una nova edició del» Influencer Show», una fira que concentra als diferents agents que formen part de la indústria del màrqueting d’influència, com són les agències, marques, influencers i diferents tipus de tecnologia.
He pogut assistir en persona aquest gran esdeveniment i constatar que el màrqueting d’influencers, no és una moda efímera sinó que ha vingut per quedar-se.
En aquest article escriure d’un concepte que s’ha repetit molt en aquesta fira i que, per tant, és molt rellevant per entendre quin és el màrqueting d’Influencers que si funciona a les marques. El concepte és «PASSION ECONOMY» és a dir, economia de la passió.
Es coneix com economia de la passió, a totes aquelles persones que viuen del que realment els hi agrada. Tot i que no és un concepte nou, sí que és cert que en el context actual, aplica més que mai.
I és aquí on entren a escena els que anomeno com a Influencers socials, és a dir aquelles persones que compartint contingut a les xarxes socials de forma recurrent han sigut capaços de generar una comunitat que li és fidel i que pot incidir en la presa de decisions d’aquesta audiència.
Els Influencers, que poden ser molt més rendibles per les marques i accessibles a tota mena d’empreses, són precisament els que formen part d’aquesta economia de la passió. Posarem un exemple que apliqui aquest concepte.
No és el mateix que una Marca contracti un perfil que té molts seguidors a les xarxes socials perquè ha participat per exemple en un reality show, que contractar a un perfil que l’origen dels seus seguidors ha sigut gràcies a compartir contingut a les xarxes socials. Aquest segon cas que el classificaríem com «economia de la passió» és molt més rellevant per les Marques que no pas el primer, ja que les col·laboracions solen ser molt més efectives.
Hi ha hagut un segon concepte que ha estat present també amb tota la fira. I és la capacitat que tenen els Influencers socials de fer» Storytelling» és a dir, explicar històries és tot un art i una bona forma de captar l’atenció d’altres usuaris. D’aquesta manera els Influencers socials poden introduir d’una forma molt orgànica, molt natural, a les Marques en els seus continguts, sense que els usuaris tinguin la percepció que és un anunci pur i dur.
De nou aquest fet, fa que les col·laboracions de les marques amb els Influencers socials no només sigui una forma efectiva i eficient impactar a la seva audiència sinó que en molts casos es converteix en el principal mitjà publicitari.
Durant els pròxims articles parlarem de més aspectes rellevants que s’han parlat en el «Influencer Show» de New York.


