a

EG68 – Màrqueting Empresarial

22 Ene, 2024

L’auge dels influencers virtuals, de veritat?

En l’era digital, la influència ha trobat un nou i fascinant territori: el món dels influencers virtuals. Aquests  personatges, creats a través de la màgia de la tecnologia i la creativitat, estan revolucionant la forma en què percebem la influència en línia. Els influencers virtuals són personalitats generades per ordinadors que han aconseguit captivar audiències a tot el món. A diferència de les seves contraparts humanes, aquests avatars digitals no tenen una existència física, però la seva presència en línia és tan tangible com la de qualsevol altra celebritat. Des dels models 3D fins als avatars animats, els influencers virtuals es manifesten en diverses formes, cadascun amb el seu estil únic i personalitat definida.

No tenen una existència física

 Arran de l’estudi de WGSN, on es parla de l’auge dels influencers virtuals, On entre aspectes consideren que els que els influencers virtuals, tenen millor % d’interacció ( Engagement Rate ) que els influencers humans. Doncs bé ens hem posat a analitzar a la influencer “fit_aitana”, que recentment ha sortit en els mitjans de comunicació  (elmundo.es). Gràcies a aquesta notícia i el seu context, ens hem posat a analitzar l’engagement que té amb els seus seguidors. En aquesta anàlisi, ens hem trobat diferents opinions per part dels seguidors:

En aquesta publicació podria dir-se perfectament que, un 60% dels comentaris són sexistes dels quals la majoria  provenen d’homes, i una part més reduïda prové d’uns altres influencers creat amb intel·ligència artificial. Després trobem un 20% de comentaris que reiteren que es tracta d’un personatge fictici i un altre 20% que mostra admiració.

El influencer no fa cap interacció amb els seus seguidors. Per tant podem dir que la “ qualitat “  d’aquestes interaccions son molt baixes, no generen un sentiment positiu i no podem concloure que els Influencers virtuals tenen millor capacitat de preinscripció que un influencer humà.

No ens podem quedar només amb les  dades numèriques i supercials hem d’anar molt més enllà i analitzar tot el context per no arribar afirmacions que son errònees i que l’únic que fan és generar confusió en una disciplina que no para de créixer i que és de vital importància perquè les Maques puguin fer arribar els seus missatges al seu públic.