La Fundació Vicente Ferrer intervenim per primera vegada a Espanya arran de la DANA a València
La Fundació Vicente Ferrer (FVF) hem iniciat una històrica intervenció humanitària a Espanya, concretament a la zona de València, després de la devastadora dana del passat 29 d’octubre. Aquesta acció marca un abans i un després en la nostra trajectòria, tradicionalment enfocada en la cooperació internacional, i reafirma el nostre com- promís amb les persones en situació de vulnerabilitat, també dins del territori espanyol.
Els efectes de la dana han estat devastadors. La magnitud d’aquesta catàstrofe ha fet necessària una resposta immediata i coordinada. Nosaltres, seguint el nostre principi d’estar allà on es necessita, hem decidit actuar per donar suport a les comunitats afectades.
Una resposta per al futur
La nostra intervenció a València no és només una resposta puntual a una tragèdia concreta, sinó també una declaració d’intencions que amplia la visió de la nostra organització. Aquesta fita històrica posa en relleu el nostre compromís amb les persones més vulnerables, independentment de la seva ubicació, reafirmant que la solidaritat no té fronteres.
La reconstrucció d’esperança a València comença ara, amb l’esforç conjunt d’una organització que hem fet de la solidaritat el nostre motor i el nostre llegat.

| FUNDACIÓN VICENTE FERRER
Un pla per la vida: Lluitant junts contra el càncer
El càncer és una de les principals problemàtiques sociosanitàries globals, i a Espanya es va consolidar el 2023 com la primera causa de mort. Les previsions són contundents: l’any 2030 es diagnosticaran més de 317.000 nous casos. Conscients d’aquest desafiament, l’Associació Contra el Càncer ha aprovat un nou Pla Estratègic per liderar la societat en la lluita contra el càncer, reduir-ne l’impacte i millorar la qualitat de vida de totes les persones afectades.
Aquest pla s’articula al voltant de quatre eixos estratègics essencials:
- Investigació d’impacte: Incrementar la inversió anual en recerca fins a superar els 40 milions d’euros, amb l’objectiu de finançar projectes innovadors que avancin en el diagnòstic i tractament del càncer. L’Associació vol consolidar-se com una referència internacional en el suport al talent investigador des dels inicis fins a la seva consagració.
- Prevenció i diagnòstic precoç: Fomentar hàbits de vida saludables, especialment amb iniciatives per reduir el tabaquisme, que pot prevenir fins al 50% dels casos de càncer. També es treballarà per millorar i ampliar els programes de cribratge.
- Equitat i suport integral: Promoure polítiques públiques que assegurin un accés equitatiu a recursos i serveis, especialment en zones rurals i àrees amb més dificultats per rebre atenció adequada.
- Acompanyament humanitzat: Garantir una atenció gratuïta i integral que consideri el benestar físic, emocional i social de les persones afectades i les seves famílies durant tot el procés.
Aquest Pla Estratègic no només aspira a augmentar la supervivència al càncer per sobre del 70%, sinó també a consolidar l’Associació Contra el Càncer com a entitat de referència. Per aconseguir-ho, es necessita el compromís de tota la societat. A Girona, fem una crida a les empreses i a la ciutadania: junts podem transformar els reptes del càncer en esperança i futur.

Isabel Alejandro | PRESIDENTA ASSOCIACIÓ CONTRA EL CÀNCER A GIRONA


