a

EG72 – Universitat i empresa

23 Ene, 2025

Societats líquides i la generació de valor

L’actual societat líquida genera canvis constants, apareixent nous paradigmes que substitueixen als anteriors amb curt temps. Aquesta situació afecta de manera directa a empreses de productes i serveis, que es veuen abocats a fer un esforç per incorporar noves tècniques i avenços científics- tecnològics i no oblidant les activitats de millora en camps col·laterals com l’aplicació nous sistemes informàtics, la intel·ligència artificial i els factors propis de la “Indústria 4.0”.
Tot aquest esforç és solament per mantenir el posicionament competitiu, en conseqüència és obligat un sobre esforç per presentar nous avantatges que permetin aconseguir incorporar valor diferencial respecte a la competència. Una forma, és aplicant la intel·ligència competitiva, especialment en els camps de l’estratègia, la innovació, el disseny, la tecnologia i la qualitat percebuda.

Aquest escenari obliga als equips humans de les empreses a una adaptació contínua, per assolir els nous sistemes i mètodes. Així com potenciar la creativitat i la gestió de la complexitat per assumir els nous reptes competitius.

Aplicant els programes formatius estructurats dintre del concepte “Life Long Learning” organitzats amb una visió prospectiva facilitaran de manera gradual incrementar el coneixement i la creativitat d’equips multidisciplinaris que es traduirà en la generació d’avantatges competitius generadors de valor. No confondre amb la formació especialitzada o reglada (en els seus diferents vessants) que tracta d’impartir coneixements ja consolidats.

Invertir en formació avançada és sempre un esforç econòmic i humà, no obstant pot ser un factor decisiu per aconseguir la diferenciació en mercats cada vegada més competitius.

Josep Tresserras i Picas | DIRECTOR DEL CENTRE CID