Vestir-se, pentinar-se, maquillar-se o arreglar-se la barba són rutines que formen part del nostre dia a dia, però per a algunes persones que afronten algun tipus de discapacitat pot ser una tasca força més complexa. Penso en les persones que han patit la pèrdua d’un membre o la mobilitat d’una part del seu cos, bé sigui, per una malaltia o un accident. Persones a les quals, d’un dia per l’altre, les seves rutines es tornen reptes.
Cicatrius, la pèrdua d’un membre, la pèrdua o canvi en la textura i color del cabell, l’augment o pèrdua de pes, els canvis en el to i en la qualitat de la pell, la pèrdua del to muscular…
Tot i que podria semblar que estar viu és motiu suficient i que no cal preocupar-se pel cos hi ha moltes persones que ho pateixen fins a adaptar-se físicament i acceptar els canvis psicològicament.
Tommy Hilfiger té una línia de roba adaptada per a nens i adults. Les peces inclouen botons magnètics, tanques de velcro o cremalleres amb tanques més llargues per a persones de mobilitat reduïda, a més d’obertures laterals, baixos ajustables i camals més amples per a tota mena de pròtesis. Sense butxaques ni costures incòmodes en més de 130 conjunts per homes, dones i nens.
Free form Style és la primera marca espanyola en moda inclusiva. L’hem pogut veure a la 080 amb una col·lecció sense barreres.
Nike Adapt les sabatilles que es corden soles mitjançant una app.
Zalando ha llançat la seva primera col·lecció de moda adaptativa a través de les seves pròpies marques: Zign, Pier One, Anna Field, Yourturn i Even&Odd.
Miga Swimwear amb banyadors, bruses i pantalons per a una àmplia varietat de condicions incloses les lesions medul·lars, ostomies o cremades.
Care + Wear roba dissenyada per metges i centrada en el pacient amb preus que van des dels 20€ als 100€.
A la plataforma ADAPTISTA, un e-commerce de roba multimarca a part de diferents propostes en moda hi trobaràs una comunitat on tothom és representat d’una forma real i significativa.


